Wat voor soort huid heb je?

Om te bekijken welke producten je het beste kunt gebruiken voor je huid, is het van belang te weten wat voor type huid je hebt. Je kunt hier zelf wel naar kijken, maar het kan wel eens lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom kan de schoonheidsspecialist altijd met je mee kijken en aangeven wat het beste is voor jouw huid. Er zijn een aantal factoren die je helpen om te bepalen welk type huid je hebt. Om vast te stellen wat voor huid type je hebt, moet je dus met een aantal factoren rekening houden. Als je je huid mooier wil hebben, is het bijvoorbeeld beter dat je gaat stoppen met roken en dat je gevarieerd blijft eten. Maar we benoemen eerst de factoren die van invloed zijn op je huid en hoe dat deze er uit zien. Om te beginnen spelen je hormonen hier een grote rol in. Als deze uit balans zijn, dan kan de huid dat heel duidelijk aangeven. Als je gevoelig bent voor acne, dan kan dat bijvoorbeeld al opspelen en dan weet je dat het tijd is om te zorgen dat alles weer in balans komt. Maar ook huidaandoeningen, de genetische aanleg, roken en meeroken, medicatie en een dieet zijn van invloed op de conditie van je huid. Maar ook welke producten je nu gebruikt spelen hier een rol in. Als je nu verkeerde producten (producten die niet voor jouw type huid geschikt zijn) gebruikt, kan dat er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid heel rood is. Daarom is een schoonheidsspecialist er om je te helpen en te kijken wat voor huidtype je hebt! Stress is ook een factor die kan zorgen dat je huid onrustig oogt. Je kunt er niet altijd wat aan doen, maar sommige mensen zijn er erg gevoelig voor en kunnen last krijgen van rode uitslag of eczeem bijvoorbeeld. Dan is er nog de zon die van invloed kan zijn op je huid (bescherm je huid er goed tegen), maar ook vervuiling en klimaat zijn van invloed op de conditie van je huid.

Huidtype ontdekken

Als je wil weten wat voor huidtype je hebt, dan is het goed dat de schoonheidsspecialist je huid eens goed gaat bekijken. Misschien gebruik je nu de verkeerde ingrediënten waardoor je huid gaat verslechteren. Dit wil je niet dus zorg dat je dat aan gaat pakken en laat er goed naar kijken! Laat de schoonheidsspecialist je huidtype vaststellen en dan kan er ook worden gekeken naar de producten die je nu gebruikt en hoe je huid daar tot nu toe op heeft gereageerd. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat je te maken hebt met een gecombineerde huid. In het midden van je gezicht zouden meer talgklieren kunnen zitten en ook dat kan er voor zorgen dat je net weer wat andere producten nodig hebt. Bij de ogen is de huid meestal ook weer wat gevoeliger, maar de schoonheidsspecialist zal er goed naar kijken en je advies geven wat het beste past bij jou en je huid.

Soorten huidtypen

Je zou te maken kunnen hebben met een gecombineerde huid, je kunt last hebben van puistjes of andere onzuiverheden. Een droge huid kan ook of een gevoelige huid, eczeem komt voor, of je huid heeft last van zonneschade of van veroudering. Rimpels komen ook voor of je kunt een normale huid hebben. Kortom er zijn veel opties en bij ieder huidtype hoort het gebruik van bepaalde producten. Als sommige delen van de huid vet zijn en andere delen zijn droog, dan noemen ze dat een gecombineerde huid. Het kan ook zijn dat de meeste delen van de huid droog lijken en dof zijn of strak aanvoelen. Dan kun je een heel droge huid hebben. Alle producten die je gaat gebruiken, hangen af van de uitslagen die de schoonheidsspecialist voor je heeft. Zelf kun je vaak ook wel een inschatting maken van wat voor huidtype je hebt, maar het is altijd goed dat er een specialist naar kijkt, mede wanneer je al van alles hebt geprobeerd en de huidproblemen niet afnemen. Zorg dat je er samen naar gaat kijken en geef ook aan wat je zelf is opgevallen de laatste tijd en wat je doet aan je huid. Hierdoor krijgt de schoonheidsspecialist een goed beeld en kun jij goed worden geïnformeerd over het type huid en de producten die jouw huid nodig heeft. Je zult merken dat de juiste producten de huid op een goede manier aanpakken. Je merkt dat de balans beter wordt. De huid krijgt weer energie en zal weer gaan stralen. Het ligt aan de conditie van je huid, hoelang het gaat duren voordat jouw huid is opgeknapt. Maar vaak kun je in hele korte tijd al veel bereiken met de juiste producten, zeker wanneer de schoonheidsspecialist je gaat helpen.