Wat kun je doen aan acne?

Acne is een huidaandoening waar velen veel last van hebben. Met name in de puberteit komt het vaak voor, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Wat kun je daar aan doen? Wanneer je last hebt van acne, dan gaat het er vaak over dat het hormonale evenwicht niet in balans is. Je kunt er zelf deels voor zorgen dat de balans weer terug gaat keren met een paar eenvoudige tips. Deze geven we je nu en daar kun je dan direct mee aan de slag! Zorg dat je ook van de acne af gaat komen en grijp meteen in, want acne heeft ook invloed op je zelfvertrouwen.

  • De eerste tip die we je geven is het eten van gezonde vetten. Om je hormonen goed in balans te houden is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Ook heeft je lichaam verschillende vetten nodig en deze zijn onder andere nodig om hormonen aan te kunnen maken. Zorg daarom dat je iedere dag zorgt voor een gezonde en gevarieerde maaltijd, waardoor jij gaat ontdekken hoe lekker dit kan zijn! Afwisselen zorgt er ook voor dat je meer gaat ontdekken en daardoor nog meer gaat experimenteren!

  • Er zijn supplementen verkrijgbaar met adaptogene kruiden. Het zijn geneeskrachtige planten en deze kunnen de balans van de hormonen en het afweersysteem van je lichaam bevorderen. Hierdoor word je weer beter beschermd tegen ziekten, die veroorzaakt worden door stress. Stress is vaak iets waar we dagelijks mee te maken krijgen, maar gelukkig kun je door een betere balans zorgen dat je lichaam er beter mee om kan gaan!

  • De bekende Omega 3 en Omega 6 vetten zijn ook belangrijk voor ons lichaam. Ga daarom op zoek naar producten die deze vetzuren bevatten, zodat je deze ook voldoende binnen blijft krijgen!

  • De gezondheid van je darmen verbeteren is ook altijd belangrijk! Sommige mensen merken dat ze vaak last hebben van de darmen en daarbij kan er eens naar de voeding gekeken worden om daar wat aan te doen. Het kan zijn dat je te enkelzijdig eet of verkeerde producten eet. Ga daarom op zoek naar een goed eetpatroon en blijf dit volhouden!

  • Bewegen is altijd goed, maar ook wanneer je last hebt van acne. Je kunt hierbij met name denken aan interval training wat goed is voor je huid. Het doel daarvan is het meer in balans brengen van de hormonen. De kans op ontstekingen wordt daardoor een stuk minder, je gaat namelijk werken aan een gezond gewicht en het verminderen van stress. Ook helpt het je bij het reguleren van de eetlust. Ook krijg je hierdoor een betere slaap, waardoor je huid beter kan herstellen en acne een minder grote kans krijgt om op te spelen. Het herstellen van de huid vindt grotendeels in de nacht plaats, daarom is het ook van belang dat je op tijd naar bed gaat. Het beste kun je voor mindernacht gaan slapen en dan minimaal acht uur.

  • Het verminderen van stress is voor je hele lichaam goed, maar zeker voor je huid. Als je niet goed slaapt en last hebt van stress, dan wil dat zeggen dat je natuurlijke biologische ritme verstoord is. Het gevolg is dat je hormonen niet meer in balans zijn en dat acne daardoor een grotere kans krijgt om op te spelen! Zorg dat je daarom de stress er uit gaat sporten bijvoorbeeld, dingen bespreekbaar maakt en met een leeg hoofd naar bed kunt gaan. Heb je toch zorgen en kun je niet slapen? Spreek ze dan uit, schrijf ze op, maar zorg ervoor dat je er niet mee naar bed hoeft te gaan. Een goede nachtrust is van groot belang, ook voor je huid dus probeer daar iedere dag weer aan te denken! Je kunt stress niet altijd voorkomen, maar je kunt vaak wel invloed uitoefenen hoe je er mee omgaat en wat het met je doet.

Schoonheidsspecialist en acne

Wanneer je veel last hebt van acne, kun je ook altijd de schoonheidsspecialiste bezoeken die je huid goed kan reinigen en behandelen. Het ligt er aan hoeveel last je er van hebt, maar aan de hand daarvan kan er een behandelprogramma worden afgesproken. In het begin dien je misschien eens per week of eens per twee weken te gaan. Vervolgens zie je dat je huid verbetert en de acne afneemt. Dan kan er steeds meer tijd tussen de afspraken gepland worden. Het gaat er om dat je je huid weer stralend en fris kunt houden en daar van gaat genieten. Blijf acne de baas, want dat kun jij! Herken het op tijd en zorg dat je actie gaat ondernemen wanneer je de balans zelf niet kunt vinden. De schoonheidsspecialiste is er om jou te helpen! Maak gerust een afspraak en denk niet dat jij de enige bent met acne, schaam je vooral niet, maar pak het wel aan.