Wat doet een Schoonheidsspecialiste

Als je naar de schoonheidsspecialiste gaat, is het goed om te weten wat deze allemaal voor jou kan betekenen. Iedere schoonheidsspecialiste kan namelijk zijn of haar eigen behandelingen geven en de een geeft wel massages en de ander niet. Daarom is het goed om eens na te gaan wat de opties zijn en er meer over te weten te komen. Epileren, ontharen, reiniging en een masker, veel behandelingen die je standaard kunt ondergaan bij de schoonheidsspecialiste. Maar waar ben jij aan toe en waar wil jij van genieten? Een schoonheidsspecialiste wil graag dat klanten een mooie huid hebben en de huidstructuur kan in veel gevallen verbeterd worden. Er kan bijvoorbeeld voor make-up gekozen worden, die aansluit bij de kleur van de huid van de klant en die past bij het karakter. De schoonheid van de klanten moet meer naar buiten komen en daar kan dan voor gezorgd worden. Maar dit kan ook op andere manieren en daarom wordt er nu meer informatie gegeven over de mogelijke behandelingen.

Epileren

Een andere naam voor epileren is ontharen. Het gaat bij het epileren over het ontharen van de wenkbrauwen en de bovenlip, daarbij wordt er vaak van een pincet gebruik gemaakt. De haartjes worden hierdoor dicht bij de wortel gepakt en deze worden er een voor een uitgetrokken (uit het haarzakje). Als het haartje er in de richting van de haargroei wordt uitgetrokken, dan wordt het haarzakje niet beschadigd. Maar pas op, want wanneer een haartje niet dicht genoeg bij de huid vast wordt gepakt bestaat er een kans dat het afbreekt. Maar ontharen kan ook op een andere manier, namelijk met hars of met warme was. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een laagje warme was. De was wordt dan eerst aangebracht op de huid en dat in de richting van de haargroei. Er wordt dan een katoenen lap of een papieren strook gedrukt op de ingesmeerde plek. Dan wordt het er afgetrokken in een beweging. De haartjes met de was gaan nu van de huid af (in de tegenovergestelde richting van de haargroei). Hier worden vaak ook grotere oppervlakten mee behandeld, zoals bij dames vaak de onderbenen. Een andere optie is dat het ontharen ook elektrisch kan. Welke methode er toegepast wordt, kan liggen aan je wensen en ook aan de methode waarmee de betreffende schoonheidsspecialiste werkt.

Huid reinigen

Het reinigen van de huid kan op verschillende manieren. Bij een reinigingsmelk of crème wordt er gebruik gemaakt van een oplossende substantie om het gezicht te reinigen. Er wordt een lotion of tonic gebruikt om na het reinigen de restanten te verwijderen van de producten die je hebt gebruikt. Er kan vervolgens bijvoorbeeld een dagcrème worden aangebracht, deze beschermt jouw huid tegen de invloeden van buitenaf. De poriën worden hierdoor niet geblokkeerd (worden niet dicht gesmeerd). Ook kan er in de nacht een nachtcrème gebruikt worden, deze zorgt voor aanvullende voeding voor het herstellen van de huid. De schoonheidsspecialiste geeft je vaak ook een masker, dit is een tijdelijke afdekking van de huid, de huid wordt dan dieper gereinigd.

Massages

Er kan bij een schoonheidsspecialiste soms ook een aparte massage gevraagd worden en bij sommige behandelingen hoort massage er standaard bij. Vaak zijn het de nek en de schouders die er dan in mee worden genomen, zodat je je volledig kunt ontspannen. Het wordt vaak gedaan in de tijd dat het masker in de huid trekt. Je kunt heerlijk liggen en ontspannen. Je zult merken dat na de massage de spieren veel losser zijn en dat geeft je meteen weer nieuwe energie. De balans is meteen weer beter en ook dat zul je voelen na de behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Het is goed dat je dat nu zelf gaat ervaren en ook even toe gaat geven aan een massage. Met speciale olie wordt de huid soepeler en merk je ook dat jij je een stuk prettiger gaat voelen.

De huid verzorgen

Een schoonheidsspecialiste is er om je huid te verzorgen. Ervaar nu zelf ook wat de opties zijn en wat de voordelen voor jou zijn. Het gaat er om dat je even aan jezelf gaat denken en gaat ontspannen. Je kunt je gezicht, rug en nek bijvoorbeeld laten behandelen. Maar je kunt ook voor een acné behandeling gaan. Het ligt er echt aan per persoon wat de wensen zijn en welke behandeling daar het beste bij past. Er kunnen altijd aanvullende behandelingen worden afgesproken, geef daarom goed aan wat je graag wil en plan een lekkere relax ochtend, middag of avond om van te genieten. Dit is even jouw moment om van te gaan genieten en dat heb je ook verdiend! Durf er aan toe te geven en laat je huid eens door een professional verzorgen, je gaat er van genieten! Een goed verzorgde huid kan zelfs je zelfvertrouwen doen toenemen.