Wat kun je zelf doen om je huid jong te houden?

Iedereen wil er graag goed uit zien en de huid jong houden, maar hoe kun je dat het beste doen? Als je weet wat je er aan kunt doen, dan kun je iedere dag weer zorgen voor een stralende huid. Je kunt het niet voorkomen dat je te maken krijgt met veroudering van de huid, maar je kunt het proces wel vertragen op verschillende manieren. Voeding, bewegen, verzorging, het heeft allemaal invloed op je huid. Ontdek wat jij kunt doen om te zorgen dat jouw huid weer gaat stralen en er jonger uit gaat zien! Als je een gevoelige huid hebt, dan is het vaak zo dat deze iedere dag weer aan veel factoren bloot wordt gesteld en daar op reageert. Stress, daar ontkomen we vaak niet aan, maar ook kou, de wind, de zon, maar ook andere factoren zijn van invloed op de weerstand van onze huid. De kwaliteit wordt daardoor aangetast en dan kan de huid dus ook sneller verouderen en daar kun je nu wat aan doen! Als je je huid ook langer jong wil houden, dan kun je deze tips eens proberen en bekijken wat het met jouw huid gaat doen!

Hydrateren

Hydrateren, dat is een toverwoord als het gaat over het jonger houden van je huid. Weet je dat je huid voor 70% uit water bestaat? Als we geen water hebben dan sterven de opperhuidcellen af. Genoeg drinken is dus van belang en daardoor ga je ook snel merken dat je huid er veel beter uit gaat zien. De huid kan dan ook beter hydrateren dus wat ga je doen? Meer water drinken, iedere dag weer! Als je aan het werk bent, zet dan een glas of een kan water naast je neer, hierdoor pak je het ook gemakkelijker!

Voeding

De huid moet ook goed gevoed zijn en daarbij kun je denken aan goede producten. Eet ook eens producten die rijk zijn aan antioxidanten en essentiële vetzuren. Daarbij zou je kunnen denken aan zalm, zeevruchten, noten en bijvoorbeeld citrusvruchten. Gezond en ze zullen ook je huid alleen maar een groot plezier doen!

Verzorgen

Iedere dag je huid even de nodige aandacht geven, daardoor voel jij je zelf meteen een stuk beter, maar ook je huid wordt er jonger van! Iedere ochtend en avond de huid goed reinigen en dan een crème aanbrengen. Ook je lippen en je oogcontouren moet je daarbij niet vergeten. In de winter zijn de lippen vaak erg droog, dus smeer daar dan ook wat op zodat je niet aan de velletjes gaat trekken en zo je lippen open trekt! Iedere week een keer een peeling doet wonderen voor je hele gezicht en je kunt ook een masker nemen en even lekker gaan ontspannen (bijvoorbeeld als je in bad gaat is dat een goede keuze om daar even van te genieten).

Bescherm tegen de zon

Bescherm het hele jaar door je huid goed tegen de zon, met name in de zomermaanden (maar ook tijdens de wintersport). Smeer daarom goed en blijf niet te lang in de zon. Doe je dat wel, dan kan de huid rood worden en verbranden, dit kun je voorkomen, dus bescherm je huid goed, ook je hoofdhuid. Zet een pet op! Blijf uit de zon op het heetst van de dag, ook in de schaduw is het heerlijk vertoeven.

Bewegen

Bewegen is voor iedereen goed en daar kun jij dus ook vast en zeker wat in veranderen. Stress is voor niemand goed, dus voel je je even niet goed? Pak dan je schoenen ga lekker naar buiten wandelen, of ga een stukje fietsen. Door stress wordt de huid ook sneller ouder en dat is juist datgene dat we nu aan willen pakken. Dus doe er wat aan beweeg regelmatig en ook kun je als je niet naar buiten kunt (op kantoor bijvoorbeeld) oefeningen doen voor je ademhaling en denk ook aan het mediteren of yoga. Hierdoor kun je ook in balans komen en even rustig worden. Het kan veel mensen helpen. Wat houdt je tegen dit te proberen?

Rust

In de nacht is je huid erg actief. Als je wil dat je huid goed herstelt, dan kun je het beste voor middernacht gaan slapen en dan minimaal acht uur proberen te slapen. De huid komt de hele dag door in aanraking met verschillende factoren dus zorg ervoor dat je huid daarvan kan herstellen en ga op tijd naar bed. Goed voor de nachtrust, maar ook voor je huid om deze jonger te houden.