Hoe moet je je wenkbrauwen epileren?

Het is soms tijd om je wenkbrauwen even bij te werken, maar hoe gaat het epileren van de wenkbrauwen in zijn werk? Je kunt het de schoonheidsspecialiste laten doen, maar je kunt je wenkbrauwen ook zelf bijhouden. Je gaat je wenkbrauwen in een goede vorm brengen en behouden door te epileren. Het kan ook veel doen met je gezicht. Wil je misschien meer aandacht naar je ogen brengen en een open uitdrukking hebben? Kies er dan nu voor om ook te epileren. Het maakt je daarnaast ook jonger en met iedere week de minimale verzorging kun je het allemaal thuis doen! Maar hoe pak je dit aan? Lees deze tips door en dan kun je het zelf eens proberen. Bij twijfel kun je altijd de schoonheidsspecialiste raadplegen, zij doet het graag voor je!

  • Het is belangrijk dat je weet waar je wenkbrauwen beginnen en eindigen. Je pakt eerst een potlood en deze houd je rechtop langs je neusvleugel. Zorg dat je goed weet hoe dat de vorm loopt en wanneer je het niet precies ziet, dan kan de schoonheidsspecialiste het je ook uitleggen. Vraag eventueel anderen om met je mee te kijken en dan kun je beginnen met het epileren.

  • Je hebt een spiegel nodig, maar ook goed licht en een goed pincet. Om te beginnen ga je de huid goed strak trekken en dan haal je de ongewenste haartjes weg. Het kan zijn dat het wat gevoelig is, dan is het verstandig dat je de huid eerst wat gaat koelen met bijvoorbeeld een ijsblokje (of met water op een washandje).

  • Je begint eerst met de haartjes die tussen je wenkbrauwen zitten. Vervolgens haal je de haartjes weg die onder je wenkbrauwen zitten. Let op dat je de haren aan de bovenkant niet weg gaat halen!

  • Als je je wenkbrauwen iets te vol vindt, dan kun je ze beter bij knippen. Je kunt dan met je vinger de wenkbrauwen naar boven duwen. Doe dat tegen de groeirichting in en dan knip je alles wat boven je vinger komt af. Haal niet al teveel weg, want de natuurlijke wenkbrauwen zijn in de mode dus zonde om alles weg te halen.

  • Het kan natuurlijk gebeuren dat je iets teveel weg hebt gehaald en wat doe je dan? Soms ben je iets te fanatiek geweest en het kan dus gebeuren dat je daardoor iets te dunne wenkbrauwen hebt. Je kunt er dan een poeder voor halen om het tijdelijk bij te werken.

  • De kleur van je wenkbrauwen kun je ook aanpassen. Het zou kunnen zijn dat de kleur van je wenkbrauwen te donker is voor je haren of voor je gezicht. Dan kun je altijd een potlood of een poeder gebruiken en ze wat lichter maken. Als je wenkbrauwen hebt die de kleur verliezen of een beetje grijs worden, let dan goed op want hierdoor kun je ouder lijken! Je kunt hiervoor altijd een schoonheidsspecialiste raadplegen en advies vragen.

  • Het verven van wenkbrauwen wordt ook vaak gedaan en dan zijn er speciale setjes te koop, die zorgen voor een goed resultaat, ook de schoonheidsspecialiste kan je daarbij helpen.

  • Als je je wenkbrauwen wil tekenen, dan kan dat vaak het beste met een poeder, maar je kunt ook een wenkbrauwpotlood gebruiken als je dat fijner vindt. Als je een potlood gebruikt, krijg je wel sneller dikke en onnatuurlijke lijnen. Je zult dus eerst goed moeten oefenen als je daar echt wat moois mee wil bereiken.

  • Een andere optie is het tatoeŽren en dat geeft een blijvend resultaat! Als je die keuze maakt, zul je van tevoren wel heel goed moeten weten wat je precies wil.

Zelf epileren of laten doen?

Het epileren van je wenkbrauwen kan lastig zijn. Sommige mensen hebben de handigheid zo te pakken, anderen laten het liever doen. Ook dat kan natuurlijk en dan kun je de schoonheidsspecialist zijn of haar werk laten doen. Vaak kun je een behandeling kiezen en dan worden je wenkbrauwen daarbij ook meteen gedaan! Ideaal als je dat eens per zoveel weken laat doen, de huid wordt ook weer gereinigd en zo kun je lekker even ontspannen. Tussendoor kun je je wenkbrauwen eventueel zelf bijwerken en de losse haartjes weghalen. Maar het echte werk en de hele fijne haartjes, kan de schoonheidsspecialist voor je weghalen. Maak het jezelf niet te moeilijk, want de schoonheidsspecialist is er om jou te helpen en om dat voor jou te doen. Ze hebben er voor geleerd en hebben het vaak sneller gedaan! Ze voldoen aan je wensen en weten precies welke wenkbrauwen mooi staan bij jouw uiterlijk! Raadpleeg daarom een schoonheidsspecialist voor advies of geef het helemaal uit handen, zodat je huid weer gaat stralen.